Gera knyga sujungia skaitančiuosius

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2010-02-25
  • Kategorija: Renginiai

Smagu bendradarbiauti...

Kas būtų, jeigu dangus ir žemė pasikeistų vietomis? Arba kas nutiktų, jeigu mokiniai pradėtų mokyti mokytojus? O kas įvyktų, jeigu ketvirtokai apsikeistų vietomis su aštuntokais? Tiesą sakant – nieko baisaus. Aštuntokai jau skaitė Gendručio Morkūno knygą „Blusyno pasakojimai“ ir gali savo įspūdžiais pasidalinti su ketvirtokais. O jie, pamatę, kaip pasakojimas gali prajuokinti ar nustebinti, kad jis prilygsta geram anekdotui, nusprendė neatsilikti ir knygą paskaityti. Taigi taip „Blusyno pasakojimai“ iš aštuntokų rankų nukeliavo į ketvirtokų rankas.

Ketvirtokai jau ilgai laukė šio susitikimo, todėl, kai tik buvo pakviesti, ir aplankė 8a klasės mokinius. Jie norėjo kuo išsamiau susipažinti su Gendručio Morkūno knyga „Blusyno pasakojimai“.

Aštuntokai maloniai sutiko mažesniuosius, leido jiems atsisėsti į savąsias vietas ir pajusti, ką reiškia sėdėti vienviečiuose suoluose. JPamoka prasidėjo. Ketvirtokus vyresnieji mokiniai supažindino ir su jausmu, ką reiškia būti ne pradinuku. Tačiau ne tai buvo svarbiausia: ketvirtokams labiau rūpėjo susipažinti su knyga, kurią 8a klasė skaitė ir analizavo kone dvejus metus.

Staigmeną mažiesiems draugams parengė aštuntokė Indrė. Ji ketvirtokams pristatė ir Mariaus Jonučio knygą „Kirminas paukštis“. Indrė atmintinai paskaitė ištrauką iš šios knygos. Galime priminti, kad ši knyga taip pat pretendavo į geriausią 2009 metų knygą paaugliams.( Nors ši šmaikšti knyga ir nelaimėjo, tačiau būti tarp keturių geriausių – tai jau didelė sėkmė...). Evelina ėmėsi literatūros kritikės darbo. Ji labai vaizdžiai ir nuoširdžiai pristatė knygą. Ketvirtokai klausėsi labai susidomėję. „Jūs jau žinote, kad beveik visos pasakos baigiasi „Ir visi gyveno ilgai ir laimingi“. Čia irgi pasakos, tačiau jas būtų galima pavadinti „kreivomis“, jas skaityti yra kur kas įdomiau. Įdomiau dėl to, kad niekad negali atspėti pabaigos“, - taip kalbėjo ji.

„Blusyno pasakojimai“ – iš tiesų puiki knyga. Pasakojimas tarytum gerai apgalvotas rebusas. Šioje knygoje rašoma ir apie kasdienius, ir apie ne visai kasdienius dalykus. Apie lygintuvų marą, apie karves, knygas ir gėles, apie niekšą klimatą, apie žaislų kapines... Čia yra ir viena tokia istorija, už kurią galima būtų gauti barti. Susidomėjote? Tai perskaitykite visą šią puikią knygą ir Jūs.

O mes vėl sugrįžkime į pamoką. Pagaliau visi aštuntokai ėmėsi mokytojo vaidmens. Jie kantriai pasakojo, rodė nupieštas pasakojimų iliustracijas. Todėl ir ketvirtokai nusprendė nelikti skolingi. Jie pažadėjo per savaitę perskaityti po vieną pasakojimą ir nupiešti savas iliustracijas.

Aštuntokai visgi sutiko ir paskolino ketvirtokams savo „Blusyno pasakojimų“ knygas...

Smagu, kad gera knyga sujungia mokinius...

Už kadro liko mokytoja Vita ir Gitana. Žinutę parengė aštuntokės.

Vaizdai iš pamokos:

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos