Keliaujame po gimtąją Dzūkiją

Gegužės 23 dieną Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus 1 ir 3 klasių mokiniai keliavo po gimtąjį kraštą. Susipažinome su Dzūkijos lankytojų centro ekspozicija. Gidė mokiniams įdomiai pasakojo apie Dzūkijos krašto senovę, senuosius amatus ir verslus, pristatė senovinius dirbinius, darbo ir žvejybos įrankius, juodosios keramikos gaminius bei papasakojo, kaip liejamos žvakės, išdegami juodosios keramikos dirbiniai. Po to mokiniams buvo rodomas dokumentinis filmas, populiariai ir įdomiai pristatantis, kaip susiformavo Dzūkijos kraštovaizdis po ledynmečių, kaip atsirado dabartinės upės. Už teisingus atsakymus į klausimus gavome dovanų Merkinės krašto laikraščio ,,Šalcinis“ naujausius numerius, lankstinukų prisiminimui.

Iš lankytojų centro toliau keliavome į Merkinės apžvalgos bokštą. Čia turėjome galimybę pasiekti bokšto viršūnę (25 m aukštyje) bei iš aukštai pasigrožėti Nemuno kilpa ir nuostabia apylinkių gamta. Mokiniai labai noriai lipo į bokštą, skambėjo jų juokas, garsiai reiškiami įspūdžiai ir emocijos.

Kelionę tęsėme. Mūsų dar laukė Grūto parkas. Čia mokiniai turėjo galimybę iš arti pamatyti įvairius žinduolius bei paukščius. Ypatingo dėmesio susilaukė pavianų šeimyna, nes vaikus sudomino jų neįprasta išvaizda bei mielas mažylis. Taip pat visi noriai stebėjo ir glostė ožkas ir ožiukus, stebėjo lamas, asiliukus, ponius, rudąjį lokį, banguotąsias papūgėles. Mokiniams buvo įdomu susipažinti ir su parko eksponatais, pažaisti pramogų zonoje.

Kelionę baigėme Dineikos parke Druskininkuose. Čia visiems buvo smagu pasikarstyti lynų piramidėje, pasisukti atrakcionuose. Šios pramogos taip pat lavina mokinių vikrumą, orientacinius įgūdžius, jėgą, ištvermę. Todėl grįžome visi pilni įvairiausių įspūdžių, geros nuotaikos. Kelionės akimirkas užfiksavome nuotraukose.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Marija Navickienė

Mokytojo padėjėja Nijolė Berteškienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos