Iš skaitovų konkurso „Atrandu Vinco Mykolaičio- Putino poeziją“ su I-ąja vieta!

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-04-19
  • Kategorija: Aktualijos

Vilniuje 2018 balandžio 14 d., šeštadienį, Vinco Mykolaičio-Putino memorialiniame bute-muziejuje vyko respublikinis skaitovų konkursas „Atrandu V. Mykolaičio-Putino poeziją“. Autentiškoje aplinkoje gimnazistai iš visos Lietuvos (tie, kurie panoro ir buvo užsiregistravę) skaitė tekstus iš vėlyvųjų poeto rinkinių  „Vakarėj žaroj“ ir „Langas“. 

Šiame skaitovų konkurse dalyvavo ir Daugų Vlado Mirono Iag klasės mokinė Miglė Venckutė. Ji pasirinko eilėraštį „Tu meile netikėk“ iš ciklo „Krintanti žvaigždė“. Miglei sekėsi puikiai, ji, komisijos sprendimu,  buvo geriausia. Skaitovus  vertino kompetentinga komisija – teatro ir televizijos filmų, serialų aktorė Jūratė Vilūnaitė, „Literatūros akiračių“ redaktorė Rima Bertaševičiūtė, VU retorikos katedros jaunesnysis asistentas  Alius Avčinikas. Miglei atiteko ne tik  pirmoji vieta, bet ir  rėmėjų dovanos.

Renginio organizatoriai turėjo aiškų tikslą -  siekė populiarinti į mokyklų programas neįeinančius Vinco Mykolaičio-Putino eilėraščių rinkinius, taip pat pastebėti, įvertinti ir apdovanoti jaunuosius talentus.

P. S. esame dėkingos mokytojai Žiedūnei Maldonenei už konsultacijas, ačiū.

                                                          Gitana Ivanauskienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos