LŠS karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės 110-osios kuopos jaunieji šauliai mokėsi net naktį

  • Paskelbė : Jurga Diksienė
  • Paskelbta: 2018-03-26
  • Kategorija: Aktualijos

LŠS karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės 110-osios kuopos jaunieji šauliai kovo 23 d. vakarą sugužėjo į Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje organizuojamą renginį „Naktis mokykloje“. Dalyvavo jaunieji šauliai iš Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos (vadovas Algis Cincilevičius) ir gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus (vadovė Aušra Damkauskienė), Alytaus r. Butrimonių gimnazijos (vadovė Ramutė Jablonskienė) ir gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus (vadovė Monika Jusaitė). Susirinko gausus būrys jaunųjų šaulių, nepabūgusių išbandyti savo ištvermę ir praleisti naktį kartu.

Pavakare į renginį besirenkantys jaunieji šauliai nustebo prie gimnazijos pamatę Valstybės sienos apsaugos tarnybos automobilį bei uniformuotus pareigūnus. Gimnazijos jaunųjų šaulių būrelio vadovas A. Cincilevičius nuramino paaiškindamas, kad Daugų Vlado Mirono gimnazija puoselėja gilias tradicijas bendradarbiaudama su Varėnos rinktinės pasieniečiais ir pareigūnai čia atvykę su rimta švietėjiška misija. Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės sienos kontrolės skyriaus pareigūnai Edvardas Zuikevičius, Donatas Urbelionis bei specialiosios paskirties komandos pareigūnai Tomas ir Deividas jauniesiems šauliams pristatė ginkluotės ekspoziciją, parodė filmuką apie pasieniečių veiklą. Pareigūnas Audrius Diksa kartu su belgų aviganiu Pabaisa pakvietė visus į gimnazijos vidinį kiemą, kur renginio dalyvius supažindino su kinologo profesija bei parodė, kaip tarnybinis šuo sulaiko bei sudrausmina viešosios tvarkos pažeidėją, vykdo pagrindines komandas. Po šio užsiėmimo ne vienas jaunasis šaulys išsakė drąsų norą baigus gimnaziją stotį į Pasieniečių mokyklą.   

Aprodę gimnazijos edukacines erdves kraštotyros muziejuje daugiškiai Valerija Maksimova, Gabija Vadeikaitė ir Gediminas Šimkus atvykusiems svečiams pristatė mokyklą, jos istoriją, papasakojo apie Daugų miesto vardo kilmę, tradicinį estafetinį bėgimą „Mirono kelias“, skirtą nepriklausomybės Akto signatarui, kunigui Vladui Mironui atminti. Siekiant skatinti jaunuosius šaulius geriau pažinti savo valstybės istoriją bei plėsti domėjimosi akiratį ne tik istorijos, bet ir kitose srityse, Butrimonių gimnazijos jaunoji šaulė Raimonda Abramavičiūtė pakvietė jaunuosius šaulius pramankštinti smegenis bei išbandyti žinias protmūšyje, skirtame Lietuvos vardo šimtmečiui.

2018-ieji paskelbti Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Tarybos 1949 m. vasario 16 d. Deklaracijos signataro, gynybos pajėgų vado (žurnalisto, mokytojo) brg. gen. Adolfo Ramanausko – Vanago metais. Siekiant įprasminti šį minėjimą bei paskatinti jaunimą susimąstyti apie partizaninio judėjimo svarbą renginio dalyviams organizuota aktyvi veikla tamsiuoju paros metu. Pasidalinę į dvi stovyklas, susikūrę būrio pavadinimą bei vėliavą jaunieji šauliai numatė ir praktikoje išbandė veiklos žingsnius, strategijas bei taktikas, kaip ginti savo bazę bei kaip nepastebėtiems priešų žvalgų pereiti į priešininkų teritoriją ir neutralizuoti jų bazę bei perimti vėliavą. Praktika parodė, kad tai – nelengva užduotis, pareikalaujanti drąsos, ryžto, nemažos kantrybės, ištvermės, nuovokumo bei fizinių įgūdžių. Labai svarbu gebėti dirbti ne po vieną, o komandoje.

Ištvermingiausieji jaunieji šauliai nakties veiklas tęsė dalyvaudami naktišokiuose, balsų skardumą išbandydami karaokės veikloje, sporto salėje žaisdami „bulvę“, tinklinį, stalo tenisą, į taikinį svaidydami smiginio strėlytes, žiūrėdami filmus, žaisdami stalo žaidimus.

Jaunųjų šaulių vykdytos veiklos – gražus baigiamasis akcentas jau devintus metus iš eilės „Vaikų linija“ inicijuotai „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“. Veikdami drauge, veikdami petys į petį mes galime nuveikti daug. Kartu mes galime viską! Kiekvienam renginio dalyviui atlapan įsegtas simbolinis renginio „Naktis mokykloje“ ženkliukas tarsi įprasmina bendrą tikslą: „Jauniesiems šauliams svarbiausia - draugystė!”

Jaunųjų šaulių neformaliojo vaikų švietimo programa įgyvendinama vykdant Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) finansuojamą projektą „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ Nr. 09.2.2-ESFA-V-729-01-0001. Alytaus rajono savivaldybė yra šio projekto partneris.

LŠS karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės 110-osios kuopos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos